El passat 1 de gener no només va donar començament al nou any 2015, sinó que a més van entrar en vigor nombroses reformes i disposicions legals aprovades durant els últims mesos. És el cas de la coneguda com a reforma fiscal, presentada pel Govern al juny de 2014, i que va començar a estar vigent el passat dijous dia 1. Els treballadors assalariats perceben aquests canvis amb una pujada mitjana de 30 euros en les nòmines de gener, alhora que es reduiran les retencions practicades per les empreses.

Entre d’altres canvis i punts clau, la reforma del sistema tributari impulsada pel ministre d’Economia i Hisenda, Cristóbal Montoro, suposarà una reducció dels trams de l’IRPF i dels tipus marginals. A més, les rendes situades per sota dels 12.000 euros anuals estaran exemptes de pagar aquest impost.

A part d’aquestes reformes ja esmentades, també s’ha actualitzat el Salari Mínim Interprofessional (SMI) amb una pujada de 3,3 euros mensuals. Aquest sou regulat ascendeix als 648 euros al mes en 14 pagues, un 0,5% més que fins ara.

Així, per primera vegada en 4 anys, les rendes dels treballadors sentiran un “alleujament” fiscal amb la nova reforma de l’IRPF i, els treballadors, notaran en la nòmina de gener un augment dels seus ingressos a conseqüència d’aquesta menor aplicació.

A més, la reforma de l’Impost de Societats alliberarà a les empreses 3.078.000 entre 2015 i 2016, mentre que el seu impacte recaptatori serà de 2.428 milions pels l’efecte retorn en els ingressos públics.

Openbravo, un sistema ERP per a PIMES, ja compta amb tots aquests canvis en el seu sistema de gestió empresarial. La seva actualització permet, d’aquesta manera, que els usuaris no hagin de molestar-se a canviar per a la seva activitat, doncs ell sol, amb una actualització, es modifica i actualitza per a més comoditat de l’usuari en qüestió.

FacebookTwitterMore...