Planejar i tramitar el canvi possibilitarà que les pimes obtinguin els beneficis pretesos del seu ERP abans del previst. El Retorn de la Inversió també s’agilitza i s’amplien les opcions d’èxit en el projecte ja que s’afronta, des de l’inici, l’aprensió al redisseny de determinats fluxos de treball, la remodelació d’alguns procediments estratègics per a l’organització, o la paüra al canvi en la forma de desenvolupar les tasques quotidianes.

És per això que, per gestionar el canvi, cal tenir un full de ruta en què destaquen cinc passos estratègics a seguir:

  1. Dirigir la direcció del canvi. Ell, o els responsables de la gestió del canvi, hauran de prendre el comandament i crear un full de ruta clar.
  2. Acompanyament en el canvi. Permet als usuaris presentar noves oportunitats que es poden arribar a incloure en els canvis de les seves tasques o funcions. A més, ajuda als treballadors a innovar la seva forma de treballar, per així, incrementar alhora el seu compromís amb el projecte.
  3. Comunicació fluida. El cap de projecte ha d’informar de totes les qüestions referents al nou sistema de gestió, incloent les etapes de transformació, formació i posada en producció. D’aquesta manera s’eviten els rumors i l’alarma que produeix qualsevol canvi.
  4. Analitzar qui és qui i qui s’encarrega de què. Aquesta és la clau per relacionar els recursos amb què es gestiona l’empresa i els que necessita després de la implantació de la nova aplicació.
  5. Formació. L’objectiu és treure el màxim rendiment possible a l’ERP, cosa que no sempre succeeix a causa de l’escassa formació dels usuaris que habitualment el fan servir.

Les organitzacions que vulguin emprendre amb èxit la introducció d’una nova eina de gestió hauran de conèixer la importància dels canvis que pretenen introduir, crear un itinerari i gestionar el procés per facilitar la decisió de canvi. Entendre els beneficis augmenta les probabilitats de tenir èxit.

Així doncs, la gestió del canvi buscarà derrotar l’oposició perquè el projecte flueixi de la més adequada manera. La planificació és el secret perquè el projecte funcioni implicant al major nombre de persones en l’ús, adopció i difusió del nou ERP.

FacebookTwitterMore...